Restauracja
Do naszej restauracji zapraszamy nie tylko gości hotelowych:
Śniadania (bufet i menu ciepłe serwowane z karty śniadaniowej) w godz.6.30 do godz.9.30 (weekendy do godz.10.00).
Późne śniadania (tylko menu ciepłe serwowane z karty śniadań) do godz.13.00.
Na najmłodszych znawców sztuki kulinarnej czeka spracjalna karta menu:)
Zapraszamy do rezerwacji stolików: restauracja@archehotelwroclaw.pl i pod nr tel. 71 306 75 07.
Menu według nas
Pomysł na restaurację Nomada nawiązuje do jednego ze stylów życia - bycia w ciągłej podróży, wędrówce i poszukiwaniu nowych miejsc, a także smaków i inspiracji kulinarnych. My Nomadowie jesteśmy w ciągłym ruchu. Nasze menu zmieniamy zgodnie z kalendarzem pór roku, tak, żeby optymalnie cieszyć się i wykorzystywać produkty sezonowe, charakterystyczne dla każdej z pór roku.
Koncept restauracji pozwala nam nie ograniczać się stylem gotowania czy rodzajem kuchni do jednego wybranego, określonego typu. Dlatego w naszej restauracji skosztujesz dań z różnych kultur i typów kuchni według naszej interpretacji.
Własna piekarnia i cukiernia
Wypiekamy pieczywo: chleby, bajgle, bagietki, dróżdżówki, pączki, eklery, bezy, rogaliki.
Ponadto na Państwa zamówienie przygotowujemy autorskie torty w doskonale skomponowanych smakach:
- Czekolada | Wiśnia
- Mango | Marakuja | Kokos
- Grejfrut | Pomarańcza
- Słony Karmel
W naszych wypiekach nie stosujemy ulepszaczy ani sztucznych barwników.
Zespół
Kuchni szefuje Volodymyr Skulinets. Dorastał na Ukrainie i we Włoszech. Od małego inspirował się dobrym jedzeniem. Z domu rodzinnego wyniósł nawyk gotowania z produktów sezonowych i przygotowywania jedzenia od podstaw, z surowych, nieprzetworzonych składników. Letnie warzywa i owoce z przydomowego ogródka musiały być jak - cenne skarby - zamykane w kolorowych słoikach, tak aby można było jeszcze raz cieszyć się ich smakiem w środku zimy.
W swoim zawodzie kocha między innymi to, że może się w nim uczyć i doskonalić przez całe życie.
Aktualnie skupia się na odkrywaniu dawnych przepisów kuchni Słowian. Praktykuje włoskie i francuskie techniki gotowania, lubi używać wschodnich przypraw. Jednak najważniejsze jest dla niego wykorzystanie lokalnych składników.
Swój zespół kucharzy stara się inspirować w taki sposób, aby pokazać, że nie ma różnicy, w którym miejscu zawodowo dziś jesteś - najważniejsze jest podejście, dyscyplina i dbałość o szczegóły. Każde danie czy menu jest efektem ciężkiej, wspólnej pracy, dyskusji oraz idealnego dopracowania elementów. Dużą wagę przywiązuje do tego, aby nie tylko goście czerpali radość z nowych doświadczeń kulinarnych w jego restauracji, ale również do tego, aby zespół i cała ekipa czuła się ważną częścią tego miejsca.